Taina Sfântului Maslu oficiată la Spitalul Municipal din Lugoj

Preasfințitul Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, s-a rugat vineri pentru bolnavii din Spitalul Municipal Lugoj, unde a săvârșit Sfântul Maslu înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”. Au fost prezenți și pr. Marius Sfercoci, inspector la Centrul eparhial, și pr. Ioan Cerbu, protopop de Lugoj.

La acest eveniment religios au participat oficialități locale, precum Francisc Constantin Boldea, primarul orașului Lugoj, Sorin Constantin Stragea, deputat, Florin Voichescu, directorul Spitalului Municipal din Lugoj, personalul medical și pacienți ai spitalului.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Paisie a arătat cât sunt de folos Tainele Bisericii credincioșilor care cer vindecare.

‘Ne bucurăm că și medicii acestui spital participă la o slujbă prin care Biserica li se alătură în acest proces al vindecării pacienților, pentru că nu există nimic pe care Biserica să nu poată asuma. Biserica vine să sprijine și să aducă mângâiere celor care sunt bolnavi și, mai mult, aduce sănătatea trupească și sufletească. Ne întâlnim cu suferințele de multe ori în viața noastră, fie sunt suferințele noastre, fie venim în contact cu suferințele celor de lângă noi. Cei care sunt luptători pentru viața omului trebuie să știe că, întâi de toate, Biserica este împreună luptătoare pentru viața trupească și duhovnicească a omului. Biserica are principiile ei de credință, morală, de curățenie sufletească și trupească, pe care le propovăduiește și pe care împlinindu-le fiecare dintre noi vom avea parte de veșnicia lui Dumnezeu’, a precizat Preasfințitul Paisie.

Îngrijirea sănătății este un remediu temporar pentru omul aflat în suferință, iar ceea ce face Biserica prin Tainele ei, prin credința în Domnul Hristos transcende puterea omenească de înțelegere.

‘Vindecarea morții și vindecarea bolii înseși nu poate veni decât din unirea cu Dumnezeu, iar credința în Dumnezeu este cea care îndepărtează suferința. Cu alte cuvinte, Biserica face parte din însăși rațiunea de a exista a spitalului, iar preotul devine astfel indispensabil în a înarma bolnavul cu arsenalul de luptă împotriva bolii și a angoasei morții’, a specificat Florin Voichescu, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

‘Este o bucurie pentru credincioșii orașului atunci când Preasfințitul Paisie este împreună cu noi, mai ales că Lugojul este o capitală culturală, spirituală și îl așteaptă totdeauna ca pe un oaspete foarte drag. Ca urmare a propunerii Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, în urma demersului pe care l-am făcut alături de conducerea spitalului, Ministerul și Consiliul local au aprobat cererea de numire a acestui spital ‘Teodor Andrei’, a precizat Francisc Constantin Boldea, primarul municipiului Lugoj.

La finalul slujbei Sfântului Maslu, PS Paisie a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea, purtarea de grijă și salutul pascal al Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu, apoi împreună cu ceilalți preoți coliturghisitori a miruit credincioșii și pe bolnavii din saloanele Spitalului Municipal ‘Teodor Andrei’ din Lugoj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…