Taina Sfantului Maslu oficiata intr-un spital din Galati

Episcopia Dunarii-de-Jos a organizat astazi, in cadrul Programului Sarbatorilor dedicate ‘Sfantului Apostol Andrei’, un moment liturgic si catehetic pentru bolnavii si cadrele medicale ale Spitalului de Urgenta ‘Sfantul Apostol Andrei’ din Galati.

Astfel, incepand cu orele 12.00, in incinta Spitalului de Urgenta a avut loc slujba Tainei Sfantului Maslu oficiata de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Prea Sfintitul Casian – Episcopul Dunarii-de-Jos, in prezenta bolnavilor, a cadrelor medicale si a conducerii spitalului. Dupa oficierea slujbei, bolnavilor prezenti li s-a oferit spre inchinare racla cu o participa din moastele Sfantului Apostol Andrei, dupa care preotii au purtat racla cu sfintele moaste, spre inchinare, la toti bolnavii internati care nu au putut sa participe la sfanta slujba, mergand din salon in salon, la toate cele 9 etaje ale spitalului.

La slujba Tainei Sfantului Maslu oficiata la Spitalul de Urgenta au mai participat d-na Dr. Costinela Georgescu – Director al Directiei de Sanatate Publica Galati, directori ai Spitalelor din Galati, preoti capelani in cadrul spitalelor galatene, precum si studentii nou infiintatei Facultati de Medicina din Galati.

Acest eveniment a reprezentat o bucurie pentru bolnavii aflati in suferinta care au multumit Prea Sfintitului Episcop Casian al Dunarii-de-Jos, prea cucernicilor parinti slujitori si cadrelor medicale care au facut posibil ca Sfantul Apostol Andrei, prin racla cu sfintele sale moaste, sa vina la ei si sa-i binecuvinteze, intarindu-i in credinta si daruindu-le astfel curaj si putere pentru a purta crucea bolii, neuitand niciodata de Dumnezeu.

Biroul de Presa

al Episcopiei Dunarii-de-Jos

Comentarii Facebook


Știri recente