Taina Sfântului Maslu, oficiată de Episcopul Caransebeșului în spitalele reșițene

Zilele acestea, în Episcopia Caransebeșului se desfășoară mai multe evenimente dedicate Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, chiriarhul locului, a vizitat miercuri, 7 martie 2012, Spitalul Județean de Urgență Staționar II și Spitalul Județean de Urgență Staționar III din Reșița, informează „Ziarul Lumina”.

Ierarhul a oficiat în cele două instituții medicale Taina Sfântului Maslu. La slujbe au participat pacienți și rude ale acestora, dar și cadre medicale. Alături de Preasfinția Sa s-au aflat protopopul Reșiței, pr. Cătălin Mirișan, precum și preoții misionari din spitalele reșițene.

Cu această ocazie, Preasfințitul Lucian a vorbit credincioșilor despre importanța Sfântului Maslu.

‘Pentru că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2012 Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, am socotit de bine ca în Episcopia Caransebeșului, tocmai în perioada aceasta deosebită a Postului Mare, să oficiem Taina Sfântului Maslu de obște în toate spitalele, azilurile de bătrâni și centrele de plasament din cuprinsul județului Caraș-Severin. Iată, cu ajutorul lui Dumnezeu, în săptămâna a doua din Postul Mare, am săvârșit Taina Sfântului Maslu în Spitalul Județean din Reșița, Staționar II și III. Ne bucurăm că în aceste două secții ale Spitalului Județean reșițean, unde am oficiat Taina Sfântului Maslu, avem și paraclis, unde se oficiază Sfânta Liturghie și celelalte sfinte slujbe în fiecare duminică și sărbătoare, având preoți misionari în Reșița care împlinesc această chemare și această slujire a Bisericii’, a spus Preasfințitul Lucian.

Ierarhul a fost întâmpinat și de conducerea spitalului, care și-a manifestat bucuria și recunoștința pentru sprijinul Bisericii în activitatea curativă. ‘Cu emoție și bucurie am așteptat venirea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care ne onorează cu prezența în fiecare an, colindându-ne în Postul Crăciunului, și acum, cu prilejul oficierii Tainei Sfântului Maslu în spitalul nostru. Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest mare ajutor pe care această unitate spitalicească îl are de câțiva ani, care odată cu rugăciunea ne-a fost adusă și mângâiere, ce a fost resimțită din plin de pacienții noștri’, a mărturisit doamna doctor Mihaela Drăgulescu.

Preasfințitul Lucian a oferit pacienților și cadrelor medicale iconițe și pliante despre Taina Sfântului Maslu, marcând faptul că pentru prima dată în spitalele reșițene a fost oficiată de către un arhiereu această taină a Bisericii noastre, administrată în mod special celor bolnavi și aflați în suferință.

În zilele următoare vor avea loc acțiuni similare și în celelalte spitale din Reșița, precum și la azilurile de bătrâni din municipiul de pe Bârzava.

Comentarii Facebook


Știri recente