Taina Sfântului Maslu la Spitalul Municipal din Huedin

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat miercuri, 14 martie 2012, slujba Sfântului Maslu în Biserica ‘Sfântul Apostol Bartolomeu’ din incinta spitalului orășenesc, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Cu acest prilej, ierarhul a adresat un cuvânt de mângâiere celor aflați în suferință. ‘Depășirea suferinței o putem realiza numai apropiindu-ne de Dumnezeu. Deci, dacă suferința este îngăduită de Dumnezeu tocmai pentru a ne stimula, pentru a face mai puternică lucrarea credinței, în felul acesta, sporindu-ne rugăciunea și înfrânarea și ascultarea și împlinirea poruncilor dumnezeiești, suferința are un rost purificator pentru suflet, dar nu mai puțin și pentru trup’, a spus ierarhul.

În fiecare an, în Postul Sfintelor Paști, PS Vasile Someșanul este prezent la capela spitalului pentru a oficia Taina Sfântului Maslu, a arătat pr. Horea Saitiș. ‘Avem rânduiala ca în fiecare zi de miercuri să săvârșim Taina Sfântului Maslu, iar în cea de a treia zi de miercuri a Postului cel Mare a luat parte la săvârșirea acestei Sfinte Taine Preasfințitul Vasile Someșanul. Am slujit un sobor de preoți și cu mulțime foarte mare de credincioși, medici și personal medical din spital’, a spus pr. Horea Saitiș, care a adăugat că ‘de 10 ani de când slujesc în biserica spitalului de la Huedin, în fiecare Post Mare, Preasfințitul Vasile vine în mijlocul nostru, al bolnavilor, medicilor, credincioșilor din Huedin, și slujim Sfântul Maslu’.

Comentarii Facebook


Știri recente