Taina Sfântului Maslu la Spitalul Municipal din Caransebeș

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit, joi, 15 martie 2012, Taina Sfântului Maslu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Spitalul de Urgență din Caransebeș, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La slujbă au participat conducerea spitalului, cadre medicale, pacienți, precum și rude ale acestora.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a rostit un cuvânt de binecuvântare: ‘Îi mulțumim Mântuitorului Iisus Hristos, căci în această perioadă deosebită din cursul anului bisericesc ne-a ajutat să oficiem Taina Sfântului Maslu în spitalele din Reșița și iată, astăzi, în această zi de joi din săptămâna a treia a Postului Mare, săvârșim Taina Sfântului Maslu în Spitalul Municipal din Caransebeș, urmând ca în săptămânile ce au mai rămas din Postul Mare să săvârșim Taina Sfântului Maslu și în celelalte spitale și așezăminte sociale din județul Caraș-Severin. Suntem, așa cum bine știți, în Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Nu numai în acest an închinat de Sfântul Sinod Tainei Sfântului Maslu am oficiat această Taină a Bisericii în spitalele din Episcopia Caransebeșului. Vă aduceți aminte, cu îngăduința domnului director și a medicilor care se ostenesc aici, alături de un sobor de preoți am săvârșit Taina Sfântului Maslu și în ceilalți ani, mai ales în posturi, dar am crezut de cuviință ca în acest an să săvârșim Taina Sfântului Maslu în toate spitalele, azilurile de bătrâni și centrele de plasament din Episcopia Caransebeșului’.

În incinta spitalului funcționează o biserică de lemn deservită de părintele misionar Luca Popovici, primul preot misionar în spitalele din România.

Directorul spitalului, dr. Gheorghe Borcean, a mărturisit: ‘În buna tradiție care s-a încetățenit de ani buni, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a venit în Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, alături de un sobor de preoți săvârșind Taina Sfântului Maslu pentru bolnavii internați în această unitate spitalicească. Acum, ca și de fiecare dată, bolnavii în primul rând, apoi angajații spitalului care au participat la slujbă, ne-am umplut sufletele de bucurie și ne-am întărit credința în puterea vindecătoare, perpetuă și miraculoasă a Mântuitorului Iisus Hristos asupra tuturor suferințelor trupești și sufletești la care suntem supuși în bună parte din greșeala noastră’.

Tuturor celor prezenți, chiriarhul le-a oferit iconițe și volumul de carte ‘Sfinții Tămăduitori și Doctori fără de arginți’, care cuprinde 84 de pagini în care sunt prezentate viețile și minunile doctorilor fără de arginți, cinstiți de Biserica noastră, precum și ilustrații cu icoanele acestora. Pentru ilustrarea, în context liturgic și duhovnicesc, a rolului și importanței acestor sfinți, în volumul amintit sunt expuse și troparele lor și unele stihiri reprezentative. Totodată, în finalul cărții sunt tipărite diferite rugăciuni pentru bolnavi și pentru cei care îi îngrijesc pe bolnavi.

Comentarii Facebook


Știri recente