Taina Sfântului Maslu la Spitalul Municipal din Caransebeș

Miercuri, 12 decembrie, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit Taina Sfântului Maslu înconjurat de un sobor de preoți și diaconi la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. La final, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, mulțumind, totodată, pentru sprijinul acordat de conducerea unității medicale, după cum află de pe site-ul ziarullumina.ro.

„Așa cum ne-am obișnuit deja, în cele două mari posturi din cursul anului bisericesc oficiem Taina Sfântului Maslu în spitalele și așezămintele sociale din Episcopia Caransebeșului, în mod special la Caransebeș și la Reșița”, a arătat, între altele, Preasfinția Sa.

„Cred cu tărie că oficierea Sfântului Maslu și a multor alte slujbe și rugăciuni pentru bolnavi într-un spital în perioade de mare avânt duhovnicesc pentru toți oamenii participă la crearea unei atmosfere de înaltă spiritualitate în mijlocul celor care lucrează în spital, dar mai cu seamă în sufletul bolnavilor”, a mărturisit dr. Gheorghe Borcean. La slujbă au participat conducerea spitalului, cadre medicale, bolnavi și numeroși credincioși. La final, chiriarhul, în sunetul colindelor, a vizitat secția de pediatrie din cadrul spitalului, unde a împărțit copiilor pachete cu dulciuri, iar părinților și cadrelor medicale, iconițe și calendare.

Comentarii Facebook


Știri recente