Taina Sfântului Maslu în Parohia Fârliug din Episcopia Caransebeșului

Credincioșii Parohiei Fârliug din Protopopiatul Reșița au participat, în Duminica a II-a din Postul Mare, la Taina Sfântului Maslu. Slujba a fost oficiată, la orele serii, în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, după cum informează episcopiacaransebesului.ro.

În cuvântul său, Chiriarhul a precizat: „Ne aflăm în „Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor” și pe lângă oficierea Tainei Sfântului Maslu în spitalele, centrele de plasament și azilele de bătrâni din județul Caraș Severin, oficiem Taina Sfântului Maslu, mai ales în duminici dar și miercurea și vinerea, în parohiile care ne-au solicitat acest lucru. Credem că efectele Tainei Sfântului Maslu sunt benefice atât pentru cei bolnavi trupește, cât și pentru cei bolnavi sufletește. Așa cum ne învață Biserica noastră, Taina Sfântului Maslu se oficiază nu numai pentru cei suferinzi, pentru cei bolnavi fizic, dar și pentru cei care sunt bolnavi sufletește, avem nevoie de iertarea păcatelor, avem de nevoie de sănătate sufletească și trupească”.

„La propunerea și la invitația părintelui paroh Doru Mogoșescu, Preasfințitul Părinte Lucian, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, a oficiat, în Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, Taina Sfântului Maslu. Prin oficierea acestei Sfinte Taine a adus bucurie, mângâiere și tămăduire pentru toți credincioșii Parohiei Fârliug dar și pentru credincioșii Comunei Fârliug, pentru că aici avem șase parohii ortodoxe”, a mărturisit părintele Nicolae Mirișan, protopopul Reșiței.

La Taina Sfântului Maslu au participat credincioși din localitate și din împrejurimi, iar la final Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a împărțit credincioșilor iconițe și pliante cu Taina Sfântului Maslu.

Comentarii Facebook


Știri recente