Taina Sfântului Maslu de obște în Biserica Buna Vestire din Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit astăzi, 25 noiembrie 2011, Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul „Buna Vestire” din Tulcea, împreună cu preoții din Cercul misionar I, informează episcopiatulcii.ro.

La sfârșitul slujbei, la care au luat parte mulți credincioși, părintele Nicolae Popa de la Parohia „Sfânta Treime” a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța Postului și a rugăciunii în viața credincioșilor.

Preasfințitul Părinte Visarion a rostit, apoi, un cuvânt duhovnicesc axat pe pregătirea pe care creștinul trebuie să o facă pentru întâmpinarea praznicului Nașterii Domnului: „Să ne prefacem prin post, rugăciune și fapte bune sufletele într-o iesle curată, luminoasă și caldă ca să-l putem primi la ceas de praznic pe Pruncul Iisus care ne va aduce daruri alese: pacea, sfințenia și binecuvântarea”.

Preoții din cele trei protopopiate ale Episcopiei Tulcii sunt împărțiți în 15 cercuri misionare care pe rând, în fiecare zi de miercuri și vineri din cuprinsul Postului Crăciunului, săvârșesc în bisericile parohiale, Taina Sfântului Maslu de obște urmată de rostirea unui cuvânt de învățătură.

Comentarii Facebook


Știri recente