Taina Sf. Maslu la Așezământul medical-creștin de la Marga, Episcopia Caransebeșului

Duminică, 27 mai 2012, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit alături de un sobor de preoți și diaconi, Taina Sfântului Maslu la Așezământul medical-creștin „Izvorul Tămăduirii” din Marga, după cum informează episcopiacaransebesului.ro. La slujbă au participat un număr însemnat de credincioși.

La final Chiriarhul a oferit tuturor celor prezenți iconițe și volumul „Sfinții Tămăduitori și Doctori fără de arginți” editat de Episcopia Caransebeșului.

Așezământul medical creștin „Izvorul Tămăduirii” de la Marga, este ctitoria preotului medic Cornel Jupânenț și a luat ființa în anul 2005, când cu binecuvântarea Preasfințitului Dr. Laurențiu Streza (pe atunci Episcop al Caransebeșului) și cu participarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian (pe atunci episcop-vicar la Arhiepiscopiei Timișoarei) s-a pus piatra de temelie a așezământului.

Biserica a fost târnosită de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, la data de 31 august 2012. Pe lângă biserică și o casă a preotului slujitor complexul medical destinat îngrijirii persoanelor vârstnice și suferinde, dar și tuturor celor dornici de a se vindeca trupește și sufletește va cuprinde și o policlinică pentru tratament alopat.

La evenimentul duhovnicesc de la Marga a fost adusă spre închinare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la parohia Măru, care datează din anul 1520, pictată fiind în muntele Athos.

Comentarii Facebook


Știri recente