Taberele de la Mănăstirea Strâmba, la final

La sediul Episcopiei Sălajului a avut loc evaluarea activităților desfășurate în ‘Tabăra catehetică’ de la Mănăstirea Strâmba. Tabăra s-a derulat pe parcursul a patru serii în luna iulie și a fost coordonată de Sectorul cultural, Biroul de catehizare din cadrul Episcopiei Sălajului și starețul Mănăstirii Strâmba, arhimandritul Grighentie Oțelea, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În total au participat 320 de copii, iar ultima serie a fost o recompensă pentru copiii care au obținut premii la concursurile și proiectele derulate de Episcopia Sălajului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Sălaj, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională, la Concursul Național ‘Biserica lăcaș de închinare’, ‘Captivii libertăților’, ‘În lumina lui Hristos’, dar și pentru cei care au obținut premii la olimpiada de religie. Tinerii au fost însoțiți de profesorii de religie Ionuț Ciocmărean, Marinela Roșu și Raluca Ghiurcuț.

Programul zilnic s-a desfășurat sub coordonarea directă a starețului mănăstirii, arhim. Grighentie Oțelea. Elevii au participat la slujbele oficiate în mănăstire, la orele de cateheză, au fost inițiați în arta iconografică, au participat la mai multe concursuri, precum cel de bătut toaca, dar și la alte concursuri cu diferite probe având un conținut religios, excursii (la Catedrala episcopală ‘Înălțarea Domnului’ Zalău, Mănăstirea Bic, Băile Boghiș, Păstrăvăria de la Tusa). La finalul fiecărei serii, copiii au fost răsplătiți cu premii și diplome din partea organizatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente