Taberele Alege Școala!

Până pe 14 septembrie, aproximativ 5000 de copii din toată țară participă, în serii, timp de o săptămână, la taberele de vară organizate de Patriarhia Română în cadrul proiectului național „Alege Școala”! Dacă în primele două etape ale proiectului preoții de la parohii au fost informați și instruiți, urmând ca apoi aceștia să îi îndrume pe copii în cadrul orelor de cateheză, a venit timpul ca noțiuni legate de viața bisericească, dar și aspecte legate de importanța educației în viața copiilor să fie prezentate prin joc și activități recreative.

„În timpul verii, când copiii sunt în vacanță, tabăra este privită ca un moment special, ca un timp deosebit prin care copiii sunt scoși din mediul parohial, din familiile lor și sunt aduși într-un loc în care li se oferă prin intermediul unor programe de creație șansa de a socializa, de a cunoaște natura, de a se apropia de Dumnezeu, de a învăța cum trebuie să trăiască în comunitate, ce înseamnă prietenia, ce înseamnă rugăciunea”, a precizat părintele inspector Constantin Naclad, coordonatorul proiectului „Alege Școala!”, după cum informează TRINITAS TV.

Taberele au un program comun, împărțit pe trei ateliere: religios, lucru manual, desen și pictură.

În cadrul atelierului de creație copiii sunt antrenați în realizarea cu îndemânare a diverselor obiecte. De asemenea, copiii își pot demonstra talentul și în cadrul atelierului de pictură.

Anul acesta taberele se desfășoară în patru locații din țară: Mănăstirea prahoveană Caraiman, Mănăstirea Tismana din județul Gorj, Centrul cultural – pastoral „Sf. Daniil Sihastrul” de la Durău, județul Neamț și Mănăstirea Miclăușeni, în județul Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…