Taberele Alege Școala! în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului se vor desfășura în perioada 17 iulie – 9 septembrie 2011 taberele pentru copiii participanți la programul „Alege școala!”. Fiecare preot din cele 150 de parohii incluse a selectat un anumit număr de copii care, timp de o săptămână, vor beneficia de programe catehetice, creative și educative sub îndrumarea unor persoane calificate. Pentru micuții din eparhie, taberele se organizează la Mănăstirea Caraiman, Bușteni. Copiii din protopopiatele de pe raza județului Cluj vor participa la tabere începând cu data de 17 iulie, iar în cazul celor de pe raza județului Bistrița-Năsăud taberele vor debuta pe 7 august.

Despre modul de organizare a taberelor și scopul lor a vorbit inspectorul pentru cateheză din Arhiepiscopia Clujului, pr. Liviu Vidican Manci : „Copilașii vor participa la activități catehetice în aceste tabere, este un personal calificat care se ocupă de copii, totul este foarte bine organizat. Proiectul propune dezvoltarea unui program special pentru menținerea elevilor în educație și prevenirea timpurie a școlii și include și activități destinate formatorilor, adică preoților din parohiile selectate pentru acest proiect”.

Proiectul „Alege școala!” a fost lansat în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului în luna aprilie a anului 2011, când au avut loc două sesiuni de informare, cu participarea părinților profesori Constantin Necula și Jan Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…