Taberele Alege Școala! din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, la final

Taberele „Alege Școala!” din Episcopia Maramureșului și Sătmarului se încheie în această săptămână. 270 de copii din cele două județe componente, alături de alți 140 de copii din Episcopia Sălajului, și-au petrecut o parte a vacanței la Durău. Ei sunt însoțiți de persoanele angajate în proiect, asistenți sociali, voluntari din partea protopopiatelor, dar și profesori de religie.

Aceste tabere au un scop precis, acela de a stârni în rândul copiilor dorința de studiu și implicit de diminuare a ratei abandonului școlar.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Florin Stan, Inspector pentru catehizare în cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului: „Taberele sunt gândite în așa fel încât să contribuie la creșterea motivației educaționale. Creația este activitatea cea mai potrivită pentru a crește autoeficacitate și pentru a cultiva motivația școlară. De aceea, taberele de vară din cadrul Proiectului Alege Școala! sunt tabere de creație pentru că ele încearcă să le crească copiilor încrederea în sine și în propriile capacități prin descoperirea abilităților pe care le pot avea”.

90 de parohii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului au fost incluse în Proiectul „Alege Școala!”, proiect ce se desfășoară la nivelul întregii Patriarhii Române, în colaborare cu organizația World Vision România.

Comentarii Facebook


Știri recente