Tabere pentru copiii mehedințeni, în cadrul proiectului Alege Școala!

În perioada 24 iunie – 9 septembrie 2012, Patriarhia Română organizează tabere de vară pentru 3 336 de copii, beneficiari ai proiectului național „Alege Școala!” derulat în parteneriat cu Fundația World Vision Romania, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri Episcopia Severinului și Strehaiei.

Taberele sunt organizate la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci – Caraiman, județul Prahova, și Centrul cultural-pastoral Sfântul Daniil Sihastrul de la Mănăstirea Durău, județul Neamț.

În cadrul acestor tabere, copiii sunt implicați în activități educative, artistice, religioase și sportive cu scopul de a-i face să îndrăgească și să continue școala.

Din Episcopia Severinului și Strehaiei vor merge în cele două sesiuni de tabără 134 de copii, selectați la începutul proiectului pentru a face parte din grupele de cateheză, după cum a precizat Pr. Inspector al Biroului de Catehizare, Cosmin Necșoiu.

La începutul lunii iunie a avut loc și etapa eparhială a concursului „Alege Școala”, fiind desemnați cei trei câștigători pe secțiunile artistică, literară și multimedia, aceștia urmând să fie premiați într-un cadru festiv la sediul Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Obiectivul proiectului național „Alege Școala!” îl constituie prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și a delincvenței juvenile prin derularea unor programe educaționale alternative, inclusiv organizarea de tabere, care să motiveze copiii din mediul rural și urban cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani să meargă la școală.

Comentarii Facebook


Știri recente