Tabere pentru copiii din centrele Filantropiei

În perioada 22-28 august, tabăra ‘Floare de colț’ găzduiește, de la Durău, în județul Neamț, a doua serie de copii din centrele educaționale ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Pe parcursul a șapte zile, 75 de copii, însoțiți de educatori, au parte de un program educațional special prin intermediul căruia vor uita pentru câteva zile că viața și condițiile sociale de acasă nu le-au oferit cele mai bune șanse.

Timp de o săptămână, 75 de copii din centrele educaționale ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, însoțiți de educatori din Centrele educaționale ‘Sfântul Nicolae’ Alba Iulia, ‘Sfântul Gheorghe’ din Sebeș și de la Centrul educațional ‘Sfântul Mucenic Ciprian’ din Ocna Mureș, participă la tabăra ‘Floare de colț’ de la Durău. Cei 75 de participanți fac parte din cea de-a doua serie de tineri care se bucură de felurite activități educative și recreative, precum aventuri pe crestele munților, căutarea unor comori ascunse sau jocuri de orientare turistică. Toate acestea, pentru ca tinerii să-și poată îmbogăți memoria cu clipe de neuitat, pe care le vor păstra în suflet pentru tot restul vieții. De asemenea, pentru această serie, programul taberei mai include și câteva drumeții: la Cascada Duruitoarea și la Copacul Singuratic, o excursie de o zi la lacul Bicaz, unde se vor plimba cu vaporașul, la Mănăstirea Pângărați, la Mănăstirea Bistrița și la Piatra Neamț, unde vor traversa orașul într-un tur aerian cu telegondola și unde vor vizita parcul zoologic ‘Cozia’. Înainte cu o seară de întoarcerea acasă, pe 28 august, copiii se vor strânge în jurul unui foc de tabără și vor participa la întreceri sportive cu caracter interactiv. Totul pentru ca-n sufletul lor să se reașeze, la loc de cinste, zâmbetul și bucuria inocenței și-a gândurilor simple, de copil, căruia Biserica și Școala îi poartă grija șanselor egale în fața vicisitudinilor vieții.

Scopul proiectului: integrarea socială

Proiectul ‘Rețea interregională de centre educaționale’ este cofinanțat din Fondul Social European prin Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Direcția Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Sectorial ‘Dezvoltarea Resurselor Umane’, OIPOSDRU MECTS, și are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a 500 de elevi din regiunile Centru și Vest, prin crearea unei rețele de centre educaționale. Activitatea de dezvoltare a acțiunilor specifice pentru îmbunătățirea și promovarea abilităților sociale în scopul facilitării integrării sociale este parte integrantă din acest proiect prin care se derulează taberele ‘Floare de colț’ de la Durău. Proiectul este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu DGASPC Alba, DGASPC Mureș, DGASPC Timiș, Arhiepiscopia Timișoarei, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin.

Comentarii Facebook


Știri recente