Tabere la Durău, organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Mitropolia Moldovei și Bucovinei va organiza în acest an 12 tabere pentru copii și tineri în stațiunea Durău, informează mmb.ro.

Începând din acest an, tinerii și copiii din toată țara vor putea participa la taberele din stațiunea Durău organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB). ‘Preoții care nu au accentuat încă latura catehetică a misiunii au la îndemână acum Tabăra pentru copii și tineret ‘Floare de colț’ Durău, care va desfășura activități extra-curriculare de mare ajutor pentru preoți’, a declarat pr. Sebastian Teacu, inspector eparhial în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor.

Proiectul ‘Floare de colț’ – Durău se desfășoară în perioada verii, pentru copii și tinerii. S-a pornit de la premisa că participarea la o tabără este o experiență pe care trebuie să o trăiască orice copil. Descoperind natura și valorile adevărate, aflându-se într-un mediu de siguranță și însoțiți fiind de persoane instruite, copiii se vor descoperi pe ei înșiși. Ei vor reuși să facă, pe parcursul taberei, lucruri pe care de obicei nu reușesc să le împlinească acasă. ‘Dorim să ne adresăm părinților, ca să-și ajute copiii să nu uite cine sunt. Prin acest proiect copiii vor descoperi jocul, muntele, sportul, rugăciunea, vor avea posibilitatea să-și facă prieteni și să afle cât de mult pot face într-o atmosferă în care primează dragostea și respectul pentru celălalt’, a declarat Doru Mihai Barna, coordonatorul proiectului. Taberele vor fi organizate în 12 serii săptămânale și se vor desfășura pe parcursul a șase nopți și șapte zile, începând cu 19 iunie până pe 10 septembrie. Fiecare serie are un număr de 65 de participanți. Din cele 12 serii, 10 sunt pentru copii cu vârste între 9 și 14 ani, iar două dintre acestea, respectiv seriile dintre 3 și 9 iulie și 24 și 30 iulie, sunt pentru liceeni. Beneficiarii taberei vor fi cazați câte doi în cameră, la Hotelul ‘Pelerinul’ din Stațiunea Durău, iar masa va fi asigurată la Centrul cultural-pastoral ‘Sf. Daniil Sihastrul’. Între activitățile taberei, copiii pot participa la rugăciunile de dimineață și de seară, timp de 10 minute, dar și la slujba Sfintei Liturghii. Mai multe informații se pot afla de pe site-ul dedicat acestui proiect, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: www.tabere.mmb.ro. ‘Printre activitățile taberei, ne-am gândit și la o excursie de o zi pe traseul Durău, o plimbare cu vaporașul pe Lacul Bicaz-Mănăstirea Neamț-Mănăstirea Sihăstria-Cetatea Neamțului-Casa memorială ‘Ion Creangă”, a mai adăugat Doru Mihai Barna. Biroul de tabere este situat în str. Agata Bărsescu nr. 9, lângă Primăria Iași, la Casa de oaspeți ‘Sf. Nicolae’. Celelalte activități ale taberei vor consta în drumeții la Cascada Duruitoarea, participarea la ședințe de atelier (muzică, dans, teatru, literatură, lucru manual, pictură sau fotografie).

Comentarii Facebook


Știri recente