Tabere de vară organizate de ASCOR Iași

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași organizează în perioada vacanței de vară o serie de tabere de muncă și rugăciune pentru studenți. Taberele urmăresc cunoașterea sufletului, aflarea răspunsurilor la întrebări care frământă și reculegerea în liniște, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

În perioada 1-8 august 2011, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români va organiza în satul Filioara, comuna Agapia din județul Neamț, tabăra mixtă ‘Dăruind vei dobândi’. Voluntarii acestei tabere vor participa între 25-27 iulie la un seminar interactiv pentru pregătire. Cei 15 membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români și ai Asociației Tineretului Ortodox Român, studenți sau absolvenți, vor fi organizați în trei echipe: echipa sanitarilor, echipa gospodarilor și echipa educatorilor. Tabăra urmărește îmbunătățirea coeziunii sociale, coresponsabilizarea membrilor comunității, creșterea inițiativelor de cooperare instituțională la nivel local, desfășurarea unor activități de promovare a valorilor creștine sub îndrumarea părintelui paroh Dumitru Irina și prin colaborarea cu personalul didactic al școlii din localitate. Obiectivele acestui proiect sunt: efectuarea de activități educative în format interactiv cu elevii claselor I-VIII (pictură, istorie și geografie, cântare corală, limba engleză și franceză, religie, lucru manual – realizarea de cruciulițe și metanii), organizarea de cercuri de discuție tematice cu tinerii din localitate pentru a promova valorile creștine și a antrena tinerii în viața comunității, oferirea de asistență medicală membrilor comunității (asigurată de studenții mediciniști și studenții de la asistență socială), oferirea de asistență bătrânilor cu situație defavorizată din comunitate în activitățile gospodărești.

În perioada 10-16 august 2011, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români va organiza tabăra mixtă de muncă și rugăciune de la Mănăstirea Groși, aflată în Neamț. Activitățile acestei tabere vor cuprinde participare la Sfânta Liturghie, rugăciune în comun, drumeție până la Mănăstirea Râșca din apropiere, vizionare de film, seri culturale și duhovnicești (discuții pe diferite teme). Ultima tabără doar pentru fete va avea loc în perioada 5-11 septembrie la Mănăstirea Secrieș din județul Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente