Tabere de vară în Patriarhia Română

Patriarhia Română organizează, și în această vară, pentru al treilea an consecutiv, taberele „Alege Școala!”, în cadrul proiectului cu același nume. În perioada 24 iunie – 9 septembrie, taberele vor reuni peste 3000 de copii, în 11 serii de câte o săptămână.

„Anul acesta taberele vor fi organizate la Centrul cultural-pastoral Sf. Daniil Sihastrul de la Mănăstirea Durău din județul Neamț și la Centrul social-pastoral de la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova. În acest an vor participa 3.336 pentru a completa grupul țintă pe care ni l-am propus prin acest proiect de aproximativ 10.000 de copii beneficiari ai taberelor de vară”, a declarat pentru TRINITAS TV Diac. Insp. Florin Marica de la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române.

În cadrul taberelor copiii vor fi antrenați în diverse activități. Pe lângă scopul principal, acela de a-i determina pe copii să îndrăgească școala și să o continue, taberele „Alege Școala!” reprezintă o alternativă la cele devenite deja tradiționale.

Proiectul „Alege Școala!” este derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision Romania. Obiectivul acestuia este prevenirea si combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „Școala de Duminică”, necesare asigurării educației de bază și a motivației pentru educație a copiilor din mediul rural și urban cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani. Proiectul se va încheia în 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…