Tabere de vară în Patriarhia Română

Copii din toată țară participă în această perioadă la Taberele de vară „Alege școala!”. În toate cele 4 locuri, Mănăstirea Caraiman, Mănăstirea Miclăușeni, Centrul social-cultural „Sfântul Daniil Sihastrul” de la Durău și Mănăstirea Tismana, copiii au un program asemănător. În funcție de preferințe, tinerii participă la diverse ateliere religioase și practice, însă fiecare tabără are specificul ei.

„Mănăstirea Bușteni este așezată într-un loc foarte frumos și copiii se bucură de prezența muntelui. În timpul săptămânii în care stau în tabără au organizat ieșiri pe munte, iar în fiecare seară se organizează vizionarea unui film tematic, în urma căruia au loc dezbateri pe temele prezentate în film”, a declarat pentru TRINITAS TV, părintele Inspector Constantin Naclad, Coordonatorul Proiectului „Alege Școala!”.

La Miclăușeni atelierele sunt organizate în incinta Castelului Sturdza.

„Copiii sunt foarte încântați deoarece în interiorul acestui castel s-au organizat sălile de lucru și pot asocia ceea ce fac și chiar au expus în lucrările lor atmosfera de taină a acestui castel pe care biserica îl administrează”, a mai spus părintele Inspector Constantin Naclad.

Copiii pot parcurge trasee turistice atât la Durău, cât și Tismana.

„Și acolo prezența muntelui este deosebită, deoarece copiii merg o dată pe săptămână până la Cascada Duruitoarea, au traseele cu conținut biblic dezvoltate tot în preajma mănăstirii, pe munte, iar la Mănăstirea Tismana, locația se află chiar în apropierea acestei mănăstiri și acolo copiii se pot bucura de atmosfera deosebită a Mănăstirii Tismana și a faptului că mănăstirea este retrase și nu există alte obiective încât ei se pot concentra doar pe ceea ce fac în tabără”, după cum a precizat părintele Inspector Constantin Naclad.

Până pe 14 septembrie, în tabere vor merge aproximativ 5000 de copii din parohiile Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente