Tabere de tineret în Arhiepiscopia Alba Iuliei

La începutul acestei săptămâni, în Arhiepiscopia Alba Iuliei a debutat programul primelor două tabere pentru tinerii din așezămintele sociale pe care Eparhia le organizează vara aceasta, informează TRINITAS TV. Acestea se desfășoară, până duminică, la Centrul Catehetic din Cetea, la Mănăstirea Lupșa și la Centrul de Agrement de la Poiana Vadului. Coordonatorii taberelor sunt preoți și profesori de religie din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

„Tabăra de la Cetea face parte dintr-un proiect mai larg care este finanțat de Uniunea Europeană, proiect care poartă numele de ‘Pașaport pentru succes’. Filantropia Ortodoxă de Alba Iulia este cea care implementează acest proiect cu începere din 21 ianuarie 2010, urmând a se încheia activitățile la sfârșitul anului acestuia, respectiv, în octombrie. Acum suntem în faza în care organizăm taberele de vară pentru cele 19 centre sociale ale Arhiepiscopiei noastre”, a spus Pr. Conf. Dr. Ovidiu Panaite, coordonator proiecte tabără.

Tinerii sunt antrenați în diverse ateliere de lucru, jocuri și concursuri, au parte de drumeții și focuri de tabără. Totodată, programul include participarea la rugăciunile de dimineață și de seară.

În perioada 12 – 17 iulie, Arhiepiscopia Alba Iuliei va mai organiza alte trei tabere, la Mănăstirile Remetea și Muncel, precum și la Centrul Internațional de Tineret de la Cetea.

Comentarii Facebook


Știri recente