Tabere de creație pentru copiii din Arhiepiscopia Timișoarei

În perioada 31 iulie – 5 august primii 51 de copii înscriși în proiectul „Alege Școala!” din Arhiepiscopia Timișoarei (protopopiatele: Deta, Timișoara I, Timișoara II și Lugoj) participă la tabăra de creație de la Mănăstirea Tismana.

La nivelul celor 126 parohii cuprinse în proiect din Eparhia Timișoarei, au fost selectați câte nouă copii, dintre care trei vor merge în tabere de creație organizate la diferite mănăstiri din țară.

În tabere copiii vor participa la 3 ateliere de creație: un atelier de creație religioasă care va însemna confecționarea de diferite obiecte religioase din materiale refolosibile sau din alte materiale, un atelier religios care va cuprinde activități legate de studiul Bibliei, de orientare turistică, de lecții demonstrative, dar și un atelier de pictură care va cuprinde desen și grafică. Pe lângă aceste ateliere tabăra va avea în fiecare seară și un film tematic, după cum ne informează mitropolia-banatului.ro.

Prin participarea la activități de creație, dar și de dezvoltare a unor abilități practice din tabere, copiii își dezvoltă creativitatea, sensibilitatea estetică, dar și motivația de a continua școala. Prin toate aceste activități se urmărește încurajarea, fiecărui copil de a participa activ la descoperirea adevărurilor despre lucruri și fenomene care corespund orizontului de cunoaștere specific vârstei.

Desfășurat în cadrul unui parteneriat între Patriarhia Română și Fundația World Vision România, proiectul are ca scopuri principale prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, dar și prevenirea delincvenței juvenile, prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip ‘școala de duminică’ și tabere de creație. Proiectul ‘Alege școala!’ este dezvoltat împreună cu proiectul de catehizare ‘Hristos împărtășit copiilor’ și își propune să sprijine preoții și copiii din parohii să înțeleagă mai bine metoda de catehizare a proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ și să susțină desfășurarea efectivă a activităților cu grupa de copii din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente