Tabere de creație pentru copiii din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

În perioada 31 iulie – 5 august primii 54 de copii înscriși în proiectul „Alege Școala!” din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului (protopopiatele: Bacău, Buhuși și Roman) participă la tabărele de creație de la Mănăstirile Durău și Miclăușeni.

La nivelul celor 81 parohii cuprinse în proiect din Eparhia Romanului și Bacăului, au fost selectați câte nouă copii, dintre care trei vor merge în tabere de creație organizate la Mănăstirirea Durău din jud. Neamț și Mănăstirea Miclăușeni din jud. Iași, după cum ne informează pr. Gheorghe Bârjovanu, Secretar Protoierie Buhuși.

În tabere, copiii vor participa la trei ateliere de creație: un atelier de creație religioasă care va însemna confecționarea de diferite obiecte religioase din materiale refolosibile sau din alte materiale, un atelier religios care va cuprinde activități legate de studiul Bibliei, de orientare turistică, de lecții demonstrative, dar și un atelier de pictură care va cuprinde desen și grafică. Pe lângă aceste ateliere tabăra va avea în fiecare seară și un film tematic.

Prin participarea la activități de creație, dar și de dezvoltare a unor abilități practice din tabere, copiii își dezvoltă creativitatea, sensibilitatea estetică, dar și motivația de a continua școala. Prin toate aceste activități se urmărește încurajarea, fiecărui copil de a participa activ la descoperirea adevărurilor despre lucruri și fenomene care corespund orizontului de cunoaștere specific vârstei.

Desfășurat în cadrul unui parteneriat între Patriarhia Română și Fundația World Vision România, proiectul are ca scopuri principale prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, dar și prevenirea delincvenței juvenile, prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip ‘școala de duminică’ și tabere de creație. Proiectul ‘Alege școala!’ este dezvoltat împreună cu proiectul de catehizare ‘Hristos împărtășit copiilor’ și își propune să sprijine preoții și copiii din parohii să înțeleagă mai bine metoda de catehizare a proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ și să susțină desfășurarea efectivă a activităților cu grupa de copii din parohie.

Până la finalul proiectului 10.000 de copii din țară, vor participa la taberele de creație, anul acesta ele fiind organizate în patru locații: Mănăstirea Caraiman din Bușteni – județul Prahova, Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastru” din Mănăstirea Durău – județul Neamț, Centrul social-cultural „Sfântul Ilie” din Mănăstirea Miclăușeni – județul Iași, Mănăstirea Tismana – județul Gorj.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Proiectul „Alege școala!” Este implementat de către Fundația World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educațional, beneficiind de finanțare nerambursabilă de la Fondul Social European, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Comentarii Facebook


Știri recente