Tabere ASCOR la Mănăstirea Oașa

ASCOR, filialele Oradea, Timișoara și Craiova, organizează între 19 și 29 iulie 2012 tabăra națională studențească ‘Pr. Teofil Părăian’, o tradiție în cadrul ASCOR-ului care împlinește în acest an 18 ani. Ca în fiecare an, Mănăstirea Oașa, județul Alba, oferă studenților un cadru atât natural, dar și duhovnicesc deosebit, pentru interiorizare, rugăciune, meditație duhovnicească, dar și pentru cunoașterea celorlalți întru Hristos, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În tabăra de la Oașa, studenți veniți din toată țara participă la slujbe, conferințe și discuții pe teme duhovnicești, repetiții de muzică psaltică și cântece patriotice, dar și la viața de obște prin munca de ascultare în cadrul mănăstirii.

Părintele stareț Iustin Miron împreună cu pr. Pantelimon Șușnea, ca vrednici urmași și ucenici ai părintelui Teofil Părăian de la Mănăstirea ‘Brâncoveanu’ de la Sâmbăta de Sus, vor împărtăși studenților din înțelepciunea și experiențele lor în cadrul conferințelor și discuțiilor.

La sfârșitul taberei, pe 27 iulie, la hramul mănăstirii, ‘Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, Doctorul fără arginți’, tinerii participă activ prin cântarea în strană în timpul Sfintei Liturghii. În ziua următoare, vor merge în drumeție pe munte împreună cu obștea mănăstirii, bucurându-se împreună de frumusețea lumii create și de comuniunea dintre ei.

La Mănăstirea Oașa studenții vor găsi modele concrete de viață, de împlinire umană și vor afla ce înseamnă prietenia adevărată.

Tabără la metocul Mănăstirii Oașa

De asemenea, studenții sunt invitați și în Tabăra Națională ‘Civilizația Românească’, ce are loc în 19-27 septembrie, la metocul Mănăstirii Oașa, Schitul ‘Sfântul Ioan Evanghelistul’, care îi va avea ca invitați pe Horia-Roman Patapievici, președintele Institutului Cultural Român, și Ioan Sorin Apan, etnolog și profesor. Activitățile taberei se vor desfășura pe mai multe planuri: participarea la sfintele slujbe, activități practice variate, repetiții de muzică bizantină, ieșiri în natură în împrejurimile mănăstirii, și nu în ultimul rând conferințele cu cei doi invitați speciali, dar și cu părintele stareț Iustin Miron și părintele Pantelimon Șușnea. În tabără, studenții vor învăța despre rugăciune și muncă, despre bucurie și simplitate. Tabăra se va încheia la hramul ‘Sfântul Ioan Evanghelistul’.

Comentarii Facebook


Știri recente