Tabără studențească la Metocul Mănăstirii Oașa

Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, (ASCOR), filialele Oradea, Timișoara și Craiova și Liga Studenților din Oradea, Timișoara și Cluj organizează Tabăra națională studențească ‘Civilizația Românească’. Acțiunea se va desfășura în perioada 19-27 septembrie, la Metocul Mănăstirii Oașa, Schitul ‘Sfântul Ioan Evanghelistul’, Găbud, județul Alba. În cadrul taberei au loc conferințe susținute de starețul mănăstirii pr. Iustin Miron și pr. Pantelimon Șușnea de la Mănăstirea Oașa, ucenici ai părintelui Teofil Părăian, precum și de alte personalități invitate.

Tabăra își propune promovarea culturii, civilizației și spiritualității ortodoxe românești, potrivit Ziarul Lumina. Programul urmărește redescoperirea identității naționale, a celei spirituale, oferirea și dobândirea de modele autentice de viață și de viețuire în lume. Tabăra cuprinde activități precum participarea la sfintele slujbe; conferințe și discuții cu studenții; repetiții de muzică bizantină; acțiuni în natură, în împrejurimile mănăstirii; pelerinaj la mormântul lui Mihai Viteazul, aflat în apropierea orașului Turda. Tabăra se va încheia cu hramul Sfântului Ioan Evanghelistul, când tinerii, îmbrăcați în haine tradiționale românești, vor cânta în strană.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…