Tabără studențească la Mănăstirea Oașa

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Craiova, participă în perioada 19-26 septembrie la tabăra studențească organizată la Mănăstirea Oașa, în județul Alba, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Tinerii care doresc să se înscrie o pot face, până la 12 septembrie, la sediul ONG-ului din str. Matei Basarab nr. 17 bis (vizavi de Catedrala ‘Sfântul Dumitru’) sau pe adresa [email protected] În cea de-a doua etapă a taberei sunt așteptați 100 de tineri din filialele ASCOR din țară. Prima etapă a avut loc în perioada 18-28 iulie.

Locația desfășurării activităților va fi, de această dată, metocul Mănăstirii Oașa din localitatea Găbud (jud. Alba). Programul taberei este variat: studenții vor participa la slujbele mănăstirii, conferințe și discuții duhovnicești, vor viziona documentare religioase și culturale, vor face drumeții și treburi zilnice în cadrul mănăstirii. În ziua de 26 septembrie, când este prăznuit Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, așezământul monahal va îmbrăca haină de sărbătoare. Tinerii prezenți în tabără vor primi costume populare pe care le vor îmbrăca la slujbe conform tradiției locului.

Nu vor lipsi din programul taberei repetițiile pentru sărbătoarea hramului, ascoriștii având prilejul de a învăța cântări bisericești, cântece patriotice și tradițional-românești. Timp de 14 ani, evenimentul l-a avut drept conferențiar pe părintele Teofil Părăian, duhovnicul Mănăstirii Sâmbăta de Sus, iar în ultimii trei ani, tradiția conferințelor a fost dusă mai departe de părinții din obștea Mănăstirii Oașa.

Comentarii Facebook


Știri recente