Tabără pentru elevii din Arhiepiscopia Craiovei, în cadrul proiectului Alege școala!

În perioada 4 – 17 august, aproape o sută de elevi din Protopopiatele Craiova Nord și Craiova Sud vor merge în tabere gratuite, în cadrul proiectului „Alege școala”, derulat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundația World Vision România, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Astfel, 30 de micuți din Protopopiatul Craiova Sud vor vizita, în perioada 12 – 17 august, mai multe lăcașe sfinte și zone turistice, printre care Mănăstirea Bușteni și Munții Bucegi. De aceeași tabără vor beneficia și 48 de copii din Protopopiatul Craiova Sud în perioada 4 – 10 august.

„În cadrul acestei tabere vor fi organizate ateliere de lucru, plimbări pe munte, participarea la slujbe religioase și alte activități educative. Câte trei elevi din fiecare parohie înscrisă în proiect beneficiază de această tabără gratuită”, a precizat preotul Tuiu Stancu, de la parohia Predești. Aceste activități se desfășoară cu binecuvântarea și cu purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

În cadrul proiectului „Alege școala”, elevii aparținând Protoieriilor Craiova Nord și Craiova Sud au participat la o serie de activități catehetice, care au avut drept scop prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente