Tabără pentru copii la Mănăstirea Strâmba, Episcopia Sălajului

După cum ne informează episcopiasalajului.ro, în cursul lunii iulie, la Mănăstirea Strâmba, cu binecuvântarea Preasfințitului Petroniu, au loc activități spiritual-cultural-educative în cadrul taberei de vară.

La aceste activități participă 280 de copii și studenți grupați în 4 serii. Aceștia desfășoară activități complexe sub îndrumarea Preacuviosului Părinte Stareț Protosinghelul Grighentie și a reprezentanților Sectorului Cultural și a Biroului de Catehizare a Tineretului din cadrul Episcopiei Sălajului.

Pe lângă participarea la rânduiala vieții de mănăstire, cei prezenți au posibilitatea să-și aprofundeze cunoștințele religioase în cadrul activităților catehetice și a atelierelor de studiu biblic. De asemenea, participă la concursuri de aptitudini, de toacă și la competiții sportive. Sunt organizate excursii la obiective turistice și religioase din județele limitrofe. La finalul fiecărei serii participanții primesc și premii constând în cărți.

În același cadru s-a desfășurat o nouă etapă din proiectul „Investește în oameni” finanțat de Uniunea Europeană. Mănăstirea Strâmba este parteneră în cadrul acestui proiect derulat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În cadrul proiectului 20 de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca efectuează un stagiu de practică, integrându-se în programul duhovnicesc și administrativ al mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente