Tabără organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala București, la Mănăstirea Dragomirna

La Mănăstirea Dragomirna s-a încheiat recent o tabără de muncă și rugăciune pentru fete, organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala București. „La Mănăstirea Dragomirna, munca s-a îmbinat cu rugăciunea. Sârguința în toate muncile ne venea de la îndemnul unei măicuțe, ‘Așa să ne curățească Domnul sufletele noastre, precum noi curățam, înfrumusețam și îngrijeam tot ceea ce ne venea la ascultare’. Am stăruit mai mult la cele dinlăuntru, adică la adâncirea numelui lui Hristos în inimi”, a declarat Alina Ștefana Tomozei, organizatoarea taberei, după cum informează Ziarul Lumina.

Pentru tinerele ascoriste, participarea la tabăra de muncă și rugăciune a fost o mare bucurie duhovnicească, pentru că au participat la ascultările din obște și la programul liturgic zilnic. ‘Am învățat faptul că orice gospodărie se menține cu rugăciune și cu muncă și sporește cu răbdare, blândețe, smerenie, dragoste, dar mai ales prin exemplul cel bun’, a spus Alina Ștefana Tomozei.

Mănăstirea Dragomirna este o mănăstire fortificată din județul Suceava, zidită în anii 1608-1609 de către Mitropolitul Anastasie Crimca. Pisania de la intrare arată că această biserică a fost ctitorită în cinstea Sfinților Enoh, Ilie și Ioan Botezătorul. Mănăstirea Dragomirna deține o biserică unică în România pentru proporțiile sale neobișnuite.

Comentarii Facebook


Știri recente