Tabăra Națională Studențească Părintele Teofil Părăian la Mănăstirea Oașa, județul Alba

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filialele Oradea și Timișoara organizează Tabăra Națională Studențească „Părintele Teofil Părăian” la Mănăstirea Oașa, județul Alba, în perioada 19-28 iulie și 20-27 septembrie la metocul mănăstirii din localitatea Gabud, județul Alba, după cum ne-a relatat Oana Prajea – responsabil tabere A.S.C.O.R. Oradea. Tabăra ajunge anul acesta la a XVII-a ediție. Timp de 15 ani de zile l-a avut ca și conferențiar pe părintele Teofil, iar în ultimii doi ani tradiția conferințelor a fost dusă mai departe de părinții duhovnicești de la Mănăstirea Oașa, ucenici ai Părintelui Teofil.

Tabăra de anul acesta se va desfășura în două etape, culminând, ca în fiecare an, cu sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, Doctorul fără de Arginți, 27 iulie, și Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, 26 septembrie. Sărbătorirea hramului, chiar la sfârșitul taberei, reprezintă un moment de apogeu al acumulării spirituale.

În cadrul taberei, studenții participă la slujbele mănăstirii, la conferințe și documentare religioase și culturale, discuții cu tinerii, se vor îmbrăca în costume naționale cu ocazia sărbătorii Sfântului Ilie și hramul mănăstirii și, de asemenea, vor avea loc și ieșiri pe munte (Parâng și Retezat).

(Foto: Arhivă)

Comentarii Facebook


Știri recente