Tabăra Națională Studențească Civilizația Românească

Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, (A.S.C.O.R.), filialele Oradea, Timișoara și Craiova și Liga Studenților din Oradea, Timișoara și Cluj organizează Tabăra Națională Studențească ” Civilizația Românească” ce va avea loc în perioada 19-27 septembrie 2012 la Metocul Mânăstirii Oașa, Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul, Găbud, județul Alba.

Vor conferenția în tabără, Părintele Stareț, Iustin și Părintele Pantelimon de la Oașa; Părinții, venind dintre tineri, ca foști președinți ai ASCOR-ului din Timișoara, cunosc problemele și frământările tinerilor; sunt intelectuali, personalități duhovnicești, și mai ales, ucenici ai Părintelui Teofil Părăian, marele duhovnic, care iubea atât de mult tinerii; sunt oameni care au plecat dintr-un mediu studențesc, și înțeleg astfel, foarte bine, poate cel mai bine, preocupările, frământările atât intelectuale cât și existențiale ale studenților.

Tabăra își propune promovarea culturii, civilizației și spiritualității ortodoxe românești. Prin întreg programul se urmărește redescoperirea identității naționale, a celei spirituale, oferirea și dobândirea de modele autentice de viață și de viețuire în lume.

Activitățile taberei se vor desfășura pe mai multe planuri:

• participarea la sfintele slujbe;

• activități practice variate;

• conferințe și discuții cu studenții;

• repetiții de muzică bizantină;

• ieșiri în natură în împrejurimile mânăstirii;

• pelerinaj la mormântul lui Mihai Viteazul, aflat la cca 3 km sud de Turda.

Tabăra se va încheia cu hramul Sfântului Ioan Evanghelistul, așadar în sărbătoare, așa cum de fapt se vor simți toți, plini de bucurie și de viață. Tinerii se vor îmbrăca în straiul românesc, vor cânta în strană, și vor trăi, mai presus de orice, bucuria credinței.

În tabără, studenții vor învăța despre rugăciune și muncă, despre bucurie și simplitate. Vor simți atmosfera tihnită a satului și vor înțelege mai mult din profunzimea vieții tainice a monahilor, unde dumnezeiescul și omenescul se întrepătrund, unde esențialul vieții iese la suprafață și se impune. Dar mai presus de orice, studenții vor putea spune că au trăit simplu, firesc, bogat, plin și profund.

Întâlnirea va avea loc în orașul Luduș, județul Mureș, în fața primăriei. Deplasarea la mânăstire se va face cu microbuze. Prețul transportului se va comunica ulterior.

Tinerii sunt așteptați în tabără cu o deosebită bucurie, iar înscrierile în cea de-a doua etapă au loc până în data de 12 septembrie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…