Tabăra Națională de Creație Literară pentru Liceeni „Ioan Alexandru”

În perioada 16-26 iulie 2008, la Bisoca, județul Buzău, sub patronajul Episcopiei Buzăului și Vrancei, se desfășoară Tabăra Națională de Creație Literară pentru Liceeni „Ioan Alexandru”.

Inițiată și organizată, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Epifanie al Buzăului și Vrancei, de către doamna profesoară Maria-Monalisa Pleșea de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox buzoian „Chesarie Episcopul”, aceasta a opta ediție a Taberei Naționale de Creație Literară pentru Liceeni – la care participă 73 de elevi și 10 profesori din 11 județe ale țării – se bucură de sprijinul Episcopiei Buzăului și Vrancei, dar și al unor instituții locale de cultură și asociații caritabile buzoiene.

Manifestarea este structurată pe două secțiuni. Prima este reprezentată prin cenaclul organizat în fiecare seară, unde, sub conducerea domnului profesor Gheorghe Bucur de la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din Tulcea, elevii își prezintă creațiile literare de peste zi sau altele mai vechi, toți cei prezenți având proza sau poezia publicată în diferite reviste sau chiar în volume personale. Cea de a doua secțiune o reprezintă concursul de creație cu tema „Arta ca rugăciune”, juriul fiind alcătuit din scriitori consacrați, cele mai valoroase lucrări fiind reunite – așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori – în paginile unui „Caiet de creație”, care va fi lansat în toamnă la Biblioteca Județeană Buzău.

De asemenea, profesorii participanți, împreună cu elevii, vor încerca să descifreze tainele operei literare a lui Vasile Voiculescu, fiu al meleagurilor buzoiene, fiind chiar programată o excursie în comuna Pârscov, localitatea natală a acestui poet și prozator creștin.

Principalul obiectiv al Taberei Naționale de Creație Literară pentru Liceeni de la Bisoca, este acela de a-i conștientiza pe tinerii participanți că talentul nu este decât un dar divin pe care trebuie să-l pună în slujba semenilor lor, prin creații literare izvorâte din dragoste de Dumnezeu și de oameni.

Comentarii Facebook


Știri recente