Tabără națională de arte plastice la Leghia, Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj a organizat, în perioada 23-28 august, la Leghia, Tabăra națională de artă plastică „Tradiții clujene 2011″. După cum ne informează radiorenasterea.ro, manifestarea s-a desfășurat pe două componente: tabăra de pictură pe sticlă în stil niculean, ediția a IV-a și Tabăra de xilogravură tradițională ediția a II-a.

În acest an, taberele au reunit 40 de elevi, premiați la concursurile județene de profil. Ei au învățat stilul caracteristic picturii icoanelor de la Nicula precum și xilogravura tradițională practicată pe valea Someșului, fiind inițiați de cinci profesori-instructori sub îndrumarea pictorului monah Siluan de la Mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului” Nicula. Au avut loc, zilnic, cursuri teoretice și practice, iar după-amiaza s-au desfășurat activități culturale și recreative, precum drumeții. Astfel, participanții au vizitat bisericile din Bucea (din lemn și din zid), Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea și Mănăstirea Râșca Transilvană.

Tabăra națională de arta plastică „Tradiții clujene 2011″ este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. Partenerii proiectului sunt: Sfânta Mănăstire ,,Adormirea Maicii Domnului” Nicula, Asociația Școlilor Păstrătoare de Tradiții Cluj, Asociația Meșterilor Populari Clujeni, Clubul Copiilor Huedin și Asociația pentru artă – Centrul de xilogravură Hășdate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…