Tabără la Nemțișor pentru 24 de copii romi

Departamentul minorități din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat, în perioada 20-24 august, la Nemțișor, aflat în apropierea Mănăstirii Neamț, tabăra ‘Cum se implică Biserica în viața mea’, potrivit „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Au participat 24 de copii romi din localitățile Glodenii Gândului, Podu Iloaiei și Deleni, aflate în județul Iași. Transportul pentru această tabără a fost asigurat de parohiile din care au provenit copiii, iar cazarea, masa și darurile oferite au fost suportate de Centrul eparhial Iași.

‘Participanții au primit informații despre Biserică, rugăciune, post, implicarea Bisericii în viața lor, dar și despre cum pot ei să se implice în viața Bisericii. De asemenea, li s-au făcut cunoscute activitățile în care ei se pot implica. Copiii s-au bucurat de jocuri, concursuri și un foc de tabără. Ei au primit cu acest prilej cărți, icoane și reviste religioase, mergând în două drumeții la Mănăstirea Neamț: Schitul Vovidenia și Schitul Icoana ale Mănăstirii Neamț’, a spus Andreea Ghețu, referent în cadrul Departamentului minorități din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente