Tabără la Mănăstirea Turnu din județul Vâlcea

În perioada 21-23 iulie 2011, parohiile vâlcene Blejani, Scundu și Mădulari din Protoieria Drăgășani au organizat, printr-un parteneriat încheiat cu Organizația World Vision România, o tabără de vară pentru copiii care participă în decursul anului la activitățile desfășurate în parohie în cadrul proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

„Tabăra a fost organizată la Mănăstirea Turnu, județul Vâlcea, cu binecuvântarea Părintelui stareț Ioanichie Trifa. Au participat un număr de 34 de copii, care pe parcursul celor trei zile au luat parte la activități catehetice, unde au fost tratate teme despre Sfinții Prooroci (Sf. Prooroc Ilie), Sărbătorile Împărătești (Schimbarea la Față) și despre Sfânta Biserică. Pe lângă activitățile catehetice desfășurate, copiii au mai avut incluse în programul taberei drumeții și pelerinaje la Mănăstirile Arnota, Turnu, Cozia și Ostrov, activități sportive (înviorarea de dimineață, fotbal, tenis, volei) și activități distractive și recreative (înot la ștrandul Ocnița și Ocnele Mari). În ultima zi de tabără a avut loc un concurs în cadrul căruia au fost evaluate activitățile catehetice desfășurate în tabără. Câștigătorii acestui concurs au primit ca premii: cărți, icoane, obiecte bisericești și diplome. Toți copiii au primit câte un premiu de participare constând în cărți de rugăciuni”, a precizat Pr. Mihail Pretorian, inspector pentru catehizarea parohială în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, după cum ne informează arhiram.ro.

Bugetul acestui proiect a fost susținut de către World Vision România, Parohia Mădulari, Parohia Scundu și Parohia Blejani. Preoții care i-au însoțit pe copii în tabără și au organizat acest proiect au fost Pr. Ionuț Sichigea (Parohia Mădulari) și Pr. Sorin Mihai (Parohia Blejani).

Comentarii Facebook


Știri recente