Tabără la Mănăstirea Tismana

Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă (AOLN), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a desfășurat cea de-a V-a ediție a taberei ‘Vara Adolescenților’, în Complexul ‘Sfântul Nicodim’, situat lângă Mănăstirea Tismana, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Au participat 35 de elevi din județul Sibiu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, București și Chișinău, însoțiți de 11 organizatori voluntari.

Tabăra este parte a proiectului ‘Dezvoltare – Autocunoaștere – Consiliere’ (DAC), derulat de către AOLN, care are ca scop să contribuie la dezvoltarea abilităților personale ale adolescenților – comunicare, socializare, expresie artistică – și la responsabilizarea lor în relația cu prietenii, părinții, școala, comunitatea locală și Biserica, activitatea fiind derulată la începutul lunii iulie. Propunând un alt mod de a petrece vacanța – prin joc, prin întâlnirea cu locuri pline de semnificație, cu repere de spiritualitate creștină ortodoxă, prin rugăciune – tabăra ‘Vara Adolescenților’ a fost o provocare pentru participanți, de a-și descoperi, firesc, sinele, pe aproapele lor și pe Dumnezeu.

În cadrul taberei, organizatorii le-au propus elevilor ateliere de creație, de dezvoltare personală și sportive, cântece și jocuri. Drumul pe Valea Oltului, presărat cu repere de istorie și spiritualitate, a continuat pe munte la Schiturile Tismanei, Cioclovina de Jos și Cioclovina de Sus, un drum inițiatic, către lumină, credință și depășire personală, pentru cei ce sunt la început de viață.

Întâlnirea cu monahiile rupte de lume, ca să se roage pentru ea și să-i ofere oaze de pace și bucurie în Hristos, precum și întâlnirea, în acest colț de Rai, cu Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, însoțit de doi preoți, au fost prilejuri de zidire sufletească, fiecare cuvânt devenind încă o piatră ‘pentru templul’ fiecăruia din cei prezenți.

‘Cinci zile trăite cu adevărat’

Povestea a putut merge mai departe și anul acesta datorită partenerilor proiectului DAC și ai taberei ‘Vara Adolescenților’: Mitropolia Ardealului, Arhiepiscopia Sibiului, Asociația Internațională ‘Fondacio, chrétiens pour le monde’.

La final, copiii și-au luat rămas-bun de la tabără cu tristețe, dar și cu speranța că vor reveni.

Cristina: ‘Plec cu o inimă mai mare, cu mulți prieteni. Plec cu o experiență de viață prin care fiecare om ar trebui să treacă măcar o dată. Plec cu părere de rău că s-au terminat cinci zile trăite cu adevărat!’.

Bogdan: ‘Am dobândit în această tabără o mulțime de prieteni, pe care în momentul de față îi consider ca pe niște frați’.

Comentarii Facebook


Știri recente