Tabăra din pridvorul satului în Parohiile Căuești și Șcheia din Protopopiatul Iași 3

Copiii din parohiile Căuești și Șcheia, Protopopiatul Iași 3, participă, în perioada 10-14 august 2012, la ‘Tabăra din pridvorul satului’, organizată prin Biroul Tabere din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Activitățile au loc, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Școala Generală Șcheia din județul Iași pe cele șapte ateliere: pictură, muzică, dans, jocuri sportive, tir cu arcul, religios și de creație. ‘Am reușit, alături de pr. Bogdan Florea, parohul de la Șcheia, să adunăm 110 copii (70 din Căuești și 40 din Șcheia). În prima zi a taberei copiii parohiei noastre s-au adunat în curtea bisericii pentru a merge apoi la Șcheia. La prânz ei au fost aduși acasă pentru a servi masa, iar în după-amiaza aceleiași zile au venit mai mulți copii decât erau inițial pe listă. Copiii s-au bucurat încă din primele clipe ale taberei și, mai mult de atât, au transmis mesajul acesta și altor prieteni din comunitate. Suntem convinși că micii enoriași au simțit duhul Ortodoxiei și al postului. Prin astfel de activități căutăm să-i apropiem pe copii și pe părinții lor de Hristos și de Biserică’, a spus pr. Bogdan Sîrbu, de la parohia Căuești.

Școala Generală Șcheia asigură transportul și spațiile pentru activități pe toată perioada taberei. De asemenea, Primăria Șcheia va oferi câte un dar tuturor copiilor în ultima zi a taberei, când la festivitatea de premiere vor fi oferite diplome de participare.

FOTO: Arhivă (Tabăra din pridvorul satului, la Horodiștea)

Comentarii Facebook


Știri recente