Tabără de voluntariat în localitatea Valea Plopului, județul Prahova organizată de ASCOR, filiala Brașov

Peste 150 de studenți voluntari din cadrul Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Brașov și Timișoara au participat zilele acestea la tabăra de voluntariat organizată în localitatea Valea Plopului din județul Prahova. Tinerii au muncit pe șantierele deschise de Fundația „Provita” pentru construirea de locuințe pentru copiii orfani.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, Năstase Valentin, Coorganizatorul taberei: „În această tabără voluntarii au lucrat pe mai multe șantiere ale Centrului Provita unde au amenajat interiorul unei case. De asemenea, s-au desfășurat și activități cu caracter religios. Voluntarii au participat la slujba Sfintei Liturghii în mai multe zile din cursul săptămânii și la hramul Bisericii ‘Sfântul Ilie’.”

Acțiunea avut ca scop implicarea studenților în misiunea social filantropică a Bisericii.

„Această tabără care se află la a III-a ediție a avut un caracter mărturisitor. Prezența noastră într-un centru ortodox unde cei mai mulți voluntari sunt străini a fost o necesitate care să dezvolte simțul de voluntariat care, de altfel, are un fundament evanghelic profund”, a mai declarat Năstase Valentin.

Comentarii Facebook


Știri recente