Tabără de vară pentru 200 de copii, la Mănăstirea Strâmba

În cursul lunii iulie, la Mănăstirea Strâmba, cu binecuvântarea Preasfințitului Petroniu, au avut loc activități spiritual-cultural-educative în cadrul taberei de vară.

Au participat 200 de copii și studenți grupați în 5 serii. Aceștia au desfășurat activități complexe sub îndrumarea Preacuviosului Părinte Stareț Protosinghelul Grighentie și a reprezentanților Sectorului Cultural și a Biroului de Catehizare a Tineretului din cadrul Episcopiei Sălajului.

Pe lângă participarea la rânduiala vieții de mănăstire, cei prezenți au avut posibilitatea să-și aprofundeze cunoștințele religioase în carul activităților catehetice și a atelierelor de studiu biblic. De asemenea, au participat la concursuri de aptitudini, de toacă și la competiții sportive. Au fost organizate și excursii la obiective turistice și religioase din județele limitrofe. La finalul fiecărei serii participanții au primit premii constând în cărți.

În același cadru s-a desfășurat și o etapă din proiectul „Investește în oameni” finanțat de Uniunea Europeană. Mănăstirea Strâmba este parteneră în cadrul acestui proiect derulat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În cadrul proiectului 20 de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au efectuat un stagiu de practică, integrându-se în programul duhovnicesc și administrativ al mănăstirii.

Ne exprimăm pe această cale gratitudinea față de toți aceea care, prin contribuțiile lor generoase, au susținut buna desfășurare a tuturor acestor activități.

Biroul de Presă al Episcopiei Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente