Tabara de vara organizata de Protopopiatul Onesti

Un numar de 20 de copii din Protopopiatul Onesti participa, in aceasta saptamana, la o tabara de vara organizata in parohia Poiana Sarata. In cadrul acestei tabere, initiate de catre Protopopiatul Onesti, copiii vor participa la diferite activitati artistice si la slujbele oficiate la biserica parohiei Poiana Sarata. Mai multe detalii despre organizarea acestui proiect social ne-a oferit parintele Justinian Alupei, preot slujitor la Biserica ‘Pogorarea Duhului Sfant’ din municipiul Onesti: ‘Biroul de asistenta sociala al Protoieriei Onesti a organizat pentru aceasta perioada, si anume intre 7-12 august, un proiect dedicat copiilor proveniti din familiile defavorizate, fiind vorba de un numar de 20 de copii care beneficiaza de tabara gratuita la parohia Poiana Sarata, din aceeasi localitate, chiar la parohia unde exista un centru social organizat de parintele de acolo. Copiii au conditii de cazare foarte bune, acolo servesc masa si au un proiect care a fost facut in colaborare cu parintele consilier Popovici de la Episcopia Romanului’.

De asemenea, parintele Justinian Alupei ne-a spus si in ce activitati vor fi implicati copiii care participa la tabara de la Poiana Sarata: ‘Copiii fac foarte multe calatorii in zona, au ghid, li se arata imprejurimile, avand si un program duhovnicesc, pentru ca ne aflam in postul Adormirii Maicii Domnului, iar in fiecare seara se savarseste paraclisul Maicii Domnului. Copiii au varste cuprinse intre 10 si 15 ani, o parte dintre ei fac parte din grupul copiilor care servesc masa in fiecare zi la Biserica ‘Sf. Nicolae’ din Onesti, iar ceilalti sunt din Onesti si din imprejurimi, din parohiile din jur’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…