Tabăra de vară „Crezul ortodox – trăire și mărturisire” organizată de Arhiepiscopia Râmnicului la Tismana

În perioada 7-13 august 2010 se desfășoară la Tismana Tabăra de vară „Crezul ortodox – trăire și mărturisire”, informează arhiram.ro. Acest proiect este organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, de către Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu Organizația creștină World Vision România, Biroul Zonal Vâlcea și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea.

Beneficiarii acestui proiect sunt 31 de copii din parohiile în cadrul cărora se desfășoară proiectul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”. Activitățile în cadrul taberei sunt împărțite pe ateliere: atelier de cateheză creștină, atelier de comunicare și activități recreative, atelier de iconografie creștină (pictură pe sticlă), atelier de teatru religios.

Tabăra oferă tinerilor un prilej de relaxare și evadare din cotidian, momente de divertisment și de destindere, dar și de autocunoaștere și de reflecție.

Programul taberei a fost alcătuit astfel încât, plecând de la resursele tinerilor, aceștia să valorifice disponibilitatea lor de a se apropia de Dumnezeu, de a răspunde la provocări dintre cele mai diverse. Programul are de asemenea scopul de a-i îndemna pe tineri spre o atitudine reflexivă asupra lumii și a vieții, de a-i mobiliza spre o mai bună implicare în viața parohiilor de care aparțin, dar și de a le contura mai clar valorile spirituale și principiile creștine de viață, care ne sunt atât de necesare acum.

Tabăra de la Tismana organizată de Arhiepiscopia Râmnicului se înscrie în rândul manifestărilor dedicate anului 2010 ca „An omagial al Crezului ortodox și al autocefaliei românești” în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente