Tabără de tradiție și spiritualitate

Pentru al șaselea an consecutiv, Mitropolia Română a Europei Occidentale și Meridionale organizează, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, „Tabăra internațională de tradiție și spiritualitate”, potrivit TRINITAS TV. În acest an, tabăra se va desfășura în două serii: la Mănăstirea Neamț, în perioada 15 – 26 iulie și la Mănăstirea Tismana, între 12 – 23 august.

Proiectul își propune să ofere copiilor români din diaspora posibilitatea de a vizita țara de origine și de a intra în contact cu tradițiile românești.

În cadrul programului vor fi organizate mai multe ateliere de creație și cunoaștere a limbii române, drumeții și excursii la obiectivele turistice din împrejurimi.

„Este o experiență unică pentru copii pentru că în ambianța acestei mănăstiri copiii nu numai că se roagă împreună, învață să se spovedească și să se comporte în biserică, dar îi întâlnesc și pe copiii din alte țări cu care de multe ori au în comun doar limba română și atunci am observat că după două săptămâni petrecute împreună copiii învață să vorbească limba română. Deci, ar fi și acest câștig lingvistic”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

Anul acesta tabăra oferă 95 de locuri pentru copiii români din străinătate și 35 pentru cei din țară. Proiectul se adresează copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente