Tabără de tineret la Viziru de Jos, județul Brăila

Centrul-pilot de tineret al Parohiei Viziru de Jos, județul Brăila, în colaborare cu filialele ASCOR Brăila și Galați, organizează, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, a XVI-a ediție a taberei de tineret ‘Redescoperirea tradiției și a spiritualității românești’. În acest an la activitățile derulate în tabără au participat tinerii din Parohia Viziru de Jos, cărora li s-au alăturat 20 de elevi de la Așezământul social-filantropic ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din Galați, 10 tineri de la Parohia Pechea IV din județul Galați, precum și tineri din parohiile învecinate, după cum informează Ziarul Lumina.

Duminică, 12 august, atât credincioșii, cât și participanții la tabără s-au bucurat de prezența Înalt Preasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a oficiat în mijlocul lor Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost rostite de tinerii participanți la tabăra de vară.

După Sfânta Liturghie, Înalt Preasfinția Sa a sfințit centrul social parohial care a fost pus sub ocrotirea Sfântului Drept Simeon, Acoperământului Maicii Domnului și Sfântului Ierarh Nectarie. Slujba s-a încheiat cu o agapă la care au participat tinerii implicați în desfășurarea taberei de vară.

Tabăra de vară de la Viziru de Jos are, ca în fiecare an, un program ce îmbină rugăciunea cu programele de odihnă activă. Dimineața, tinerii participă la slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, iar după micul dejun iau parte la o sumedenie de activități culturale: muzică psaltică, icoană pe sticlă, poezie și teatru religios și artizanat. Nu lipsesc nici activitățile sportive și recreative, care sunt încununate în fiecare seară de slujba Vecerniei și Paraclisul Maicii Domnului.

Tinerii sunt cazați la familiile din parohie, iar masa este asigurată din sponsorizările oferite parohiei din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a Mănăstirii ‘Sfântul Pantelimon’ – Lacul Sărat, a Primăriei Viziru și a altor credincioși. După 16 august, la sfârșitul taberei, tinerii vor merge într-un pelerinaj la mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente