Tabără de tineret la Baia Sprie în Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Din 1 până în 7 august, un grup de 34 de elevi de la școlile din Caransebeș, însoțiți de preoții Raul Vasile But de la parohia Mâtnicul Mare, Timiș Popovici Petrică de la parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Caransebeș, Petru Aurelian Jucu de la parohia Zăgujeni și Petru Cristian Ciric de la parohia Turnu Ruieni, au participat în Baia Sprie la cea de-a doua ediție a taberei „Tinerii în Biserica lui Hristos”, informează episcopiacaransebeșului.ro.

Dacă prima ediție a avut loc la Mâtnicu Mare, la inițiativa preotului Raul Vasile But, născut in Baia Sprie, cea de-a doua ediție a fost stabilită să se desfășoare chiar în localitatea Baia Sprie. Acțiunea este organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, cu sprijinul protopopiatului din Caransebeș, prin strădania preotului Raul Vasile But, precum și cu implicarea parohiilor mai sus amintite din Eparhia Caransebeșului. Tabăra oferă tinerilor un prilej de relaxare și evadare din cotidian, momente de divertisment și de destindere, dar și de autocunoaștere și de reflecție.

Programul taberei a fost alcătuit astfel încât, plecând de la resursele tinerilor, aceștia să valorifice disponibilitatea lor de a se apropia de Dumnezeu, de a răspunde la provocări dintre cele mai diverse și de a se implica în acțiuni de voluntariat. Programul are de asemenea scopul de a-i îndemna pe tineri spre o atitudine reflexivă asupra lumii și a vieții, de a-i mobiliza spre o mai bună implicare în viața parohiilor de care aparțin, dar și de a le contura mai clar valorile spirituale și principiile creștine de viață, care ne sunt atât de necesare acum.

Tinerii au participat atât la rugăciunea de dimineață, cât și de seară, însoțite de scurte meditații și gânduri ale zilei, jocuri de comunicare și de autocunoaștere, seri de lectură sau film, voluntariat, drumeții pe trasee montane, etc.

O parte dintre tineri au fost cazați la Casa Olarului a ceramistului Daniel Les, iar alții la mai multe familii din Baia Sprie. Copiii au fost încântați de atelierul de creație al artistului. Desigur că nu au lipsit nici focurile de tabăra, excursiile la muzeele din Baia Mare, la Mănăstirea din Rohia și biserica din lemn din Surdești. În semn de recunoștință cele două biserici din Baia Sprie au primit câte un Act de cinstire acordat de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente