Tabără de Spiritualitate Ortodoxă a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei Și Portugaliei ne informează că în perioada 25 iulie-1 august 2010 a avut loc la Aneto, În Pirineii Catalani, a II-a ediție a Taberei de Spiritualitate Ortodoxă a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei. La această tabără au participat 23 de copii și tineri din diferite localități spaniole (Pamplona, Zaragoza, Barcelona, Tarragona, Valencia, Santo Domingo, Vila Real), dar și din România. Participanții au avut privilegiul de a-l avea alături pe Preasfințitul Episcop Timotei al Spaniei Și Portugaliei, care le-a fost Îndrumător duhovnicesc.

În tabără copiii au participat la mai multe ateliere de creație: Atelierul de pictură condus de pictorul Haralambie Tiurean din Sibiu, Atelierul de dans popular românesc condus de profesoara Camelia Simon, Atelierul de muzică bisericească condus de pr. Daniel Șimon, Atelierul de drumeție și sport condus de masterand Gheorghe Ciprian Marcu, Atelierul de Limba română coordonat de către profesoara Camelia Șimon, dar și la activități recreative.

Rugăciunile de dimineața și de seara au fost ținute în ermita romanică din sec. XI, aparținând satului Aneto, dinaintea mesei și de după, și au conferit tuturor echilibrul vieții duhovnicești ortodoxe.

De asemenea în cadrul taberei s-a vizitat celebra Vall de Boll, cu frumoasele biserici din secolele XI-XII. Referitor la istoricul acestor biserici, copiii au putut viziona un documentar și au putut admira exponatele muzeistice din cadrul Centrului de Studii al localității Erill la Vall. În frumoasa localitate Vielha s-a vizitat biserica în care se păstrează o parte din celebra statuie a Domnului Hristos, din grupul statuar al Coborârii de pe Cruce, datând din secolul al XI-lea.

În seara de 31 iulie a avut loc masa festivă și festivalul tuturor participanților, iar ultima zi, duminică 1 august, a fost dedicată părinților, prin participarea la Liturghia arhierească, iar apoi, la spectacolul pregătit de copii În cinstea lor.

Comentarii Facebook


Știri recente