Tabără de sculptură religioasă la Teliu

Parohia Teliu-Vale, din județul Brașov, va organiza în perioada 27-30 iunie 2012 o tabără de sculptură intitulată ‘Tradiții vechi în spirit nou’, informează „Ziarul Lumina”. Manifestarea se va desfășura în localitatea brașoveană Teliu și este rodul parteneriatului dintre parohia amintită cu Asociația social-culturală ‘Suflet Transilvan’ și cu Primăria Teliu. La tabăra de sculptură vor participa 20 de tineri, cu vârste între 14 și 18 ani, din câteva localități ale județelor Brașov, Sibiu, Covasna și Harghita, dornici să cunoască mai multe despre această artă.

‘Am colaborat cu preoții parohi din Boița, Oșlobeni, Livezi, Dobârlău și Mărcuș, rugându-i să ne trimită câte patru copii interesați de astfel de manifestări. Vom face cruci din lemn de tei și paltin, monograme și alte obiecte. Copiii au asigurate transportul, cazarea și toate cheltuielile. Vom oficia dimineața Sfânta Liturghie, iar seara, după ateliere, vom avea diverse manifestări cultural-artistice’, a spus parohul de la Teliu-Vale, pr. Costin Butnar.

Proiectul vizează repunerea în prim-plan a obiceiurilor populare românești, în strânsă legătură cu tradițiile ortodoxe, într-o zonă multiculturală.

Tabăra de la Teliu va cuprinde un atelier de sculptură în lemn, o expoziție cu obiectele realizate de către participanți și o excursie într-o zonă cu specific meșteșugăresc. Atelierul de sculptură va fi susținut de meșterul popular Sorin Suciu din Brașov, iar grupul-țintă își va însuși la sfârșitul acestuia tehnicile meșteșugărești specifice. Acțiunea este finanțată de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov.

Comentarii Facebook


Știri recente