Tabara de pictura religioasa in memoria monahului si eseistului Nicolae Steinhardt

Tinerii care au participat la Tabara de Pictura Religioasa, organizata de Manastirile Rohia si Rohita din Maramures, au expus la sfarsitul saptamanii trecute la catacomba Catedralei Ortodoxe din Baia Mare cele 50 de icoane si picturi pe sticla realizate in zilele de relaxare creativa.

La vernisaj au participat monahii celor doua manastiri, public, alaturi de Prea Sfintitul Iustin Chira, Episcopul Maramuresului si Satmarului, si Prea Sfintitul Iustin Sigheteanul, Episcop vicar al episcopiei mentionate.

Tabara de pictura religioasa a fost organizata in memoria monahului si eseistului Nicolae Steinhardt, care a trait la Manastirea Rohia pana in anul 1989. ‘Tabara de pictura se afla la cea de-a IV-a editie si a avut 20 de tineri participanti din toata tara.’, a precizat d-l Prof. Ion Sacalean, Presedintele Fundatiei ‘N.Steinhardt’. ‘Cred ca tabara a crescut de la o editie la alta si se poate vorbi de o scoala de iconografie pe lemn si sticla, pasind pe urmele celebrei scoli de pictura de la Manastirea Nicula.’, a continuat presedintele fundatiei.

Tinerii care au participat la Tabara religioasa de la Manastirea Rohita sunt absolventi de arte plastice, Teologie sau pictura bizantina. O parte dintre acestia au revenit anul acesta in tabara de la Rohita, iar cei noi s-au acomodat la atmosfera de creatie.

Vorbind despre talentul tinerilor picturi, Episcopul Maramuresului si Satmarului, Prea Sfintitul Iustinian Chira a recomandat tinerilor rabdare, modestie si staruinta.

Comentarii Facebook


Știri recente