Tabara de pictura la Manastirea „Buna Vestire” Patranjeni

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent Miercuri, 8 august 2012, în mijlocul artiștilor participanți la cea de-a VII-a ediție a taberei de pictură de la Mănăstirea Pătrânjeni, pentru a vernisa expoziția de icoane.

Tabără de pictură, ce se desfășoară în perioada 30 iulie – 13 august 2012, valorifică o temă ambițioasă: Redesenarea chipului Hristic și a creației Sale și este rodul binecuvântat al parteneriatului dintre Centrul de creație și cercetare continuă „Sfântul Evanghelist Luca” din Cluj Napoca și Mănăstirea Buna Vestire de la Pătrânjeni, Județul Alba.

Arta sacră este o chemare adresată oamenilor la un dialog cu Dumnezeu, având la bază spiritualitatea creștină și bucuria cunoașterii Lui, curățenia și sublimul existenței, emoția și frumosul. Prin arta sacră se resacralizează imaginea și se înnobilează realitatea, îndreptând-o înspre transcendent prin diversele și sensibilele ei forme de exprimare.

Inițiatorul și coordonatorul proiectului este dl profesor Ghenescu Marius Dan, Directorul Centrului de Creație și Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca”, după cum ne informează reintregirea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente