Tabăra de pictură de la Pătrânjeni organizată in memoriam Mitropolit Bartolomeu Anania

În perioada 1-12 august 2011 are loc cea de-a VI-a ediție a parteneriatului dintre Centrul de creație și cercetare continuă „Sfântul Evanghelist Luca” și Mănăstirea Buna Vestire, Pătrânjeni, Alba, ediție organizată in memoriam Mitropolit Bartolomeu Anania, cu tema PROPORȚIA SUFLETULUI – reflectată în imagini sacre de artiști contemporani.

Cursurile de perfecționare inițiate în cadrul Centrului de Creație și Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca” sunt direcționate pe următoarele linii, care au fost experimentate pe parcursul celor cinci ediții anterioare, și care urmează a fi aprofundate și organizate în ateliere de producție unic-art:

1. Icoană bizantină-tradiție și modernitate

2. Miniatură și ilustrație de carte, Grafică, desen

3. Arte-textile (tapiserie, broderie, imprimeu – aplicație veșminte liturgice)

4. Pictură de șevalet: peisaj; Pictură murală

5. Sculptură, modelaj

6. Intervenții postmoderne în spații eclesiale

Inițiatorul și coordonatorul proiectului este Asist. Univ. Drd. GHENESCU MARIUS DAN, Directorul Centrului de Creație și Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca”.

După cum ne informează doxologia.ro, tabăra se va încheia vineri, 12 august, cu oficierea Sfintei Liturghii de către IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei și cu un vernisaj de icoane și picturi pe diferite teme.

Comentarii Facebook


Știri recente