Tabăra de la Tismana pentru copiii români din Episcopia Europei de Nord, la final

Mâine se încheie, la Mănăstirea Tismana, tabăra organizată de Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. Între tinerii români veniți din Suedia, Norvegia și Danemarca se află și Preasfințitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

„În acest an catehetic al familiei creștine, am hotărât ca tabăra organizată de Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, în Complexul turistic „Sfântul Cuvios Nicodim” de la Mănăstirea Tismana, să se desfășoare sub genericul: „Familia creștină, bucuria firească a vieții în Hristos”. Grupul din această tabără a fost constituit din adolescenți, tineri și familii tinere, însoțite de copiii lor, din Suedia, Norvegia și Danemarca. Aceștia au avut prilejul să stabilească legături de suflet între ei, însă această manifestare duhovnicească le-a facilitat realizarea unor frumoase contacte și cu tinerii din alte locuri din diasporă și cei din țară care au participat în aceste zile, în tabere, aici la Tismana. Întâlnirile cu părinții duhovnici din țară i-au ajutat să înțeleagă importanța nașterii familiei în Hristos și în Biserică, fiindcă întemeierea unei familii este cel mai important eveniment din viața omului căsătorit. Pregătirea pentru întemeierea familiei trebuie să înceapă de timpuriu, încă din perioada adolescenței, iar tinerețea responsabilă trebuie să fie marcată de căutări și de prietenii menite să sporească bucuria vieții noastre în Hristos.

Programul duhovnicesc al taberei (Sfânta Liturghie, rugăciunea în comun, spovedania și convorbirile cu duhovnicii, pelerinajele la mănăstirile din zonă) a fost conjugat cu cel recreativ (atelierele de creație, drumețiile, vizitele la obiectivele culturale și tradiționale din zonă, jocurile sportive). Astfel, tinerii noștri se vor putea întoarce în Europa de Nord, mai întăriți sufletește pentru a da bună mărturie într-o societate atât de secularizată cum este cea scandinavă”, a declarat pentru „Ziarul Lumina” Preasfințitul Episcop Macarie.

Comentarii Facebook


Știri recente