Tabăra de la Miclăușeni, județul Iași

Deși mai sunt doar câteva zile până la începutul unui nou an școlar, la Miclăușeni, în județul Iași, mai răsună încă, zilele acestea, imnul taberei. Ca și în celelalte trei locații din țară în care au fost organizate taberele „Licăr de Lumină”, din cadrul proiectului „Alege Școala!” al Patriarhiei Române, și în această parte a țării, săptămâna aceasta, la tabere participă ultima serie de copii din această vară, informează TRINITAS TV.

Tabăra este grupată pe trei ateliere de lucru. Copiii pictează icoane pe sticlă, învață să facă brățări, cruciulițe, compun poezii și scriu eseuri pe teme religioase, participă la jocuri de orientare pe traseu și au și program sportiv. Micuții se implică activ în toate aceste activități, deoarece știu că efortul lor nu este în zadar. La sfârșitul săptămânii, cei mai talentați și mai competitivi vor fi premiați.

Copiii își încep ziua cu rugăciunea de dimineață, iar seara, înainte de vizionarea unui film cu tematică religioasă, rostesc într-un glas rugăciunile de seară, în paraclisul de vară al Mănăstirii Miclăușeni.

Pe lângă scopul principal, acela de a-i determina pe copii să îndrăgească școala și să o continue, tabăra „Licăr de lumină” reprezintă, cu certitudine, o alternativă la cele devenite deja tradiționale.

Anul acesta taberele „Alege Școala!” au fost organizate la mănăstirea prahoveană Caraiman, Mănăstirea Tismana din județul Gorj, centrul cultural – pastoral „Sf. Daniil Sihastrul” de la Durău, județul Neamț și Mănăstirea Miclăușeni, din județul Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente